Kategorier
Livet

Maj?

Hur mår ni idag, denna torsdag i maj som känns som en måndag i april? Här regnar det snöblandat, jag plockade fram vinterjackorna till barnen och ska rota fram fiberduken till luktärterna och solrosorna, för ikväll blir det minusgrader…

Så vad gör man? Eldar i kaminen, tänder några ljus, skär en skiva av Elsa Billgrens ljuvliga citron- och vallmokaka som blev över efter gårdagens fika.

Jag ska förbereda en intervju som jag ska göra i eftermiddag med Karl Martindahl, som har skrivit en jättefin bok om hur odling blev hans terapi.

Jag ska ringa tandläkaren och veterinären, plocka lite, gå en promenad i snöregnet med Bodil och lyssna färdigt på Århundradets kärlekssaga inläst av Märta Tikkanen själv (rekommenderas!), åka och handla, hämta Ines på ridningen.

Just det, jag ville visa det här lilla miraklet också! Jag har i flera år försökt så smultron från frö, men aldrig lyckats. Det funkade inte i år heller, krukorna har stått i fönstret i många veckor utan minsta tillstymmelse till grodd. Till slut gav jag upp och köpte smultronplantor istället. Travade ihop krukorna på golvet och la några böcker ovanpå. Och efter någon vecka – tada! Då gick det bra att börja gro tydligen! Så skumt. Men bra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *