Kategorier
Beauty Ekologiskt

Mer ekologisk beauty

IMG_0902

Jag testar ett nytt märke som jag har hört gott om, Maria Åkerberg. Har kört Clinique till ansiktet i många år och tröstat mig med att det i alla fall är fritt från parfym och färgämnen, men här är allt innehåll ekologiskt, förpackningarna är nedbrytningsbara, och det innehåller inga mineraloljor och sån skit. Det känns som om det är dags för det nu!

Jag känner mig lite skeptisk till indelningen i hudtyper; jag har torr hy med fetare partier, känns inte helt klockrent att använda produkter för fet hy/blandhy då, men vi får se… Hittills har jag provat ansiktsprodukterna och kroppsoljan på bilden. De känns himla sköna och lyxiga allihop, och jag älskar doften på såna här produkter, det luktar gammal hippie (på ett bra sätt) och mammas örtte från när jag var liten. Det enda som kändes skumt var att smöja in ansiktet med olja – men det är det ju många som gör och älskar, kanske en vanesak? Känner mig lite fet i fejset just nu faktiskt… Man kanske bara ska använda oljan på kvällen? Vi får väl se hur min hud reagerar efter alla år med uttorkande mineraloljor, kanske får jag en finnchock?

Kroppsoljan med patchoulidoft är hur som helst fantastisk! Mina annars så torra och fnasiga ben är så fina nu.

IMG_0903

Mest nyfiken är jag på den här deodoranten av saltsten, som ska vara väldigt effektiv enligt sitt rykte. Är trött på snubbiga deodoranter, men jag är inte redo att smörja armhålorna med kokosolja och potatismjöl, behöver något effektivt som är enkelt att använda. Jag köpte en till Jonathan också, för jag gillar inte lukten på hans herrdeodoranter. Han svettas som en gnu så det blir ju ett eldprov. Återkommer med utvärdering!

PS. Beställde från Skin City på måndag morgon, och fick grejerna på tisdag vid lucnh – med fri frakt! Helt suveränt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *