Kategorier
Möss

Möss! Omg!

bild

Bilden visar två tomma musfällor, ett äpple inrullat i tidningspapper samt lite tidningsfnul från en tidigare musattack.

Nu har de flyttat in – mösen. De käkar på äpplena som vi har i smatten under trappen, det ser faktiskt ganska gulligt ut; de öppnar tidningspappret som ligger runt äpplet, gör sig en bekväm liten grop och sätter igång att käka. Skalet spottar de ut och lämnar i små prydliga högar.

Men hur som helst, vi vill ju inte ha dem i huset. Vore inte kul om de tog sig till köket till exempel. Så vi köpte såna där små manicker som man sätter i kotakterna, de sänder ut nåt slags ljud som ska skrämma mössen. Ett paket till Morris hus och ett paket till oss – det var tusen spänn det. Men mössen sket högaktningsfullt i våra skrämselförsök – nya gnagda äpplen hittades precis intill musskrämmaren under trappen.

Vi trappade upp: musfällor. Lömskt placerade intill ett smarrigt äpple. En timme senare; äpplet är gnagt men fällan orörd!

Vad är nästa steg…?

5 svar på ”Möss! Omg!”

Vi har sådana där ”snälla” fällor där man fångar dem i små burar, när de blivit instängda slöpper man ut dem i naturen, helst en km bort, funkar jättebra ! Vi agnar dem med ost. Fångade över 50 möss förra vintern !

Helst vill man ju att mössen ska hålla sig borta, man kan ju inte utrota dem direkt. Tänk att ni körde fem mil för att bli av med dem! Nej det blir nog mord trots allt.

Svara

Haha,nää vi körde inte 5 mil med dem men jag har läst att man bör det för att de inte ska hitta tebaks Vi släppte dem vid tomtgränsen 🙂

Ja tomtgränser borde de ju respektera i alla fall! Det var bergis samma mus ni körde ut femtio gånger, haha. Men nu är mördandet igång här i alla fall! Blir en blodig vinter i Ekeby.

Svara

Hahaha, det var säkert samma musursling. Vi funderade om man kunde märka dem på något sätt för att veta om det var samma en.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *