Kategorier
Livet

Nu börjar hösten

DSC01878

Förförra veckan var vi i Kroatien, och förra veckan ägnades mestadels åt vab – men nu, nu börjar hösten! Passande nog blåser det halv storm och regnar ute idag. Jag eldar i kaminen och vedspisen och NJUTER av att vardagen är tillbaka. Alltså jag älskar verkligen rutiner och ordning och reda.

Idag är den måndag, alltså min och Jonathans hemmajobbardag, men jag har såklart lite annat jobb att stöka undan på förmiddagen, medan han går omkring därute och fixar olika saker.

DSC01877

Och det är nästan lika mysigt att sitta här och se honom därute, som att jobba tillsammans med honom.

Meeen nu ska jag vara lite effektiv så att vi kan sätta igång och röja i källaren och göra plats för årets skörd. Blir enorma mängder mangold och spenat att förvälla och frysa in – sen får vi se hur vi lyckas med lagringen av morötter, potatis och betor i år. Förra året var det för varmt (tror jag) i jordkällaren så allt utom potatisen skrumpnade. I år tänkte vi prova att lägga en del i källaren… Frågan är bara hur man håller mössen borta? Håhåjaja, en husmors bekymmer.

2 svar på ”Nu börjar hösten”

Låter så härligt! Jag sitter också och arbetar hemifrån nu och det är underbart att kunna ställa sig i ett fönster och se vad som händer på gården.

Lägg ett finmaskigt nät över potatisbyttan så håller det borta mössen.

Så skönt att slippa åka iväg på morgonen när det är dåligt väder!
Jo, det där med nätet har jag också tänkt på – frågan är mer vad själva ”byttan” ska vara för något 🙂

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *