Nu börjar odlingsåret

Januari är en jäkla skitmånad. Fattar inte hur den kan vara så ohyggligt lång? Det enda som är mysigt är att Ines fyller år – och att det är dags att förså chili! Så fint att få börja odlingsåret redan nu känner jag. Det är faktiskt första året jag odlar chili, vet inte varför det inte blivit av tidigare – kanske för att man kommer på det i mars-april när man försår det andra, och då är det för sent.
I alla fall, i år fick jag två fina frukter av sorten Dorset Naga av min vän Jessica som driver Odlings-tv. I dag la jag fröna i vatten, imorgon sår jag de som sjunkit till botten. I år ska vi tänka om lite angående odlingarna. Vi odlar för storskaligt i onödan, vi får för mycket av sånt vi inte äter så mycket av, och så hinner vi inte ta tillvara allt. I år ruttnade potatisen för att vi inte hann ta upp den.

Så nästa år ska vi tänka mer småskaligt och mer kvalitet! Vi behåller hela odlingsytan som vi har snigelsäkrat med eltråd. Satsar på att göra fint med pallkragar och kanske till och med grusgångar (dröm för mig pga fint, mardröm för Jonathan pga kostar pengar och kräver administration). Vi kanske flyttar in bärbuskarna i odlingsytan? Och så vill vi spaljera några fruktträd, som Mandelmans har gjort.

Ååh, nu är det dags att börja drömma, skissa, fantisera om det kommande odlingsåret ju!

PS. Vill ni veta allt som är värt att veta om chili, kolla in Odlingstv:s chiliskola!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *