Nu kan det bli vinter

Just nu ligger jag i sängen och äter resterna av fredagsmysgodiset och vilar min värkande kropp. Ines kom just hem från terminens sista cirkusträning och har dragit igång ett pepparkaksbak med Jonathan där nere, jag känner på doften att första plåten är inne. Jag känner mig omåttligt nöjd med dagens arbete – att lägga på de sista plåtarna på ladutaket som blåste sönder. Och då var det inte ens jag som gjorde det – när vi påbörjade jobbet för några veckor sen kände jag att varken min rygg eller mina knän var i bästa skick, jag grät typ när jag kröp runt däruppe och slet i plåtarna. Och jag grät nästan av lättnad när vår vän Erik kom idag och hjälpte till med det sista!

Så nu är taket på, inget mer regn in på logen. Så otroligt skönt! Jag gav djuren middag och stängde in korna vid tretiden i skymningen. Tog några bilder på vårt julmysiga hus…

Och noterade att fasaden behöver ett lyft. Det får bli nästa sommar!

För nu kan det bli vinter och jul tycker jag. Traktorn är fixad så vi kan köra hö till djuren, galten är hos gyltorna, baggen hos tackorna i vinterhagen, vinterdäcken på bilarna, taket på ladan, potatisen, morötterna och betorna i jordkällaren och nästa års vitlök i jorden, grisarna och lammen slaktade, veden uppkörd och innerfönstren monterade, skinkan ligger och rimmas i sin lag och granen är hämtad…

Nu ska jag bara städa, laga mat och pynta ända fram till jul. Hurra!

One thought on “Nu kan det bli vinter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *