Kategorier
Får

Nytt hos fåren

Idag har vi haft fixardag i vårsolen; Jonathan har tömt i magasinet, dit loppisen ska flytta i år. Jag har städat hos hönsen – det är det äckligaste av allt gårdsgöra, och av någon anledning åker jag alltid på det. Vi tänkte låta hönsen ruva nu, de är sugna och samlar ägg! Ååh kycklingar va, våren!

Vidare har vi ätit våfflor pga dagen. Osäker på sambandet våfflor-jungfrufödsel dock…?

IMG_3029

Sen byggde vi om lite i fårstallet, det var ju det jag skulle berätta, och det blev så fint! Jonathan är så duktig på att snickra, och helt gratis blev det också så när som på några skruvar. Vi använde virke som vi har fått av min syster – det låg i deras sommarhus när de flyttade in och de är inte snickartyper direkt – och så hämtade vi slanor av hassel, som vi har mängder av. Gott för fåren att gnaga på också!

Längs väggen byggde vi som ett litet foderbord där damerna kan stå på rad och äta. Tidigare har de haft en stor balja att äta ur, men då blir det tjafs! Stackars Affe får stå bunden intill och bli suktad när de äter, baggar ska inte äta kraftfoder för då kan de få urinsten. Han är så snäll och låter sig ledas och tjudras varje dag, fast han borde ju ha börjat haja vad som är på G.

Här står de på rad! Inte den mest smickrande vinkeln kanske, men en rolig bild på grund av Håkan längst till vänster, som passar på att bestiga Trunks medan han äter.

IMG_3059

Men dagens viktigaste var lammkammaren – lammens egna lilla hörna där de kan chilla under värmelampan och ha mat och vatten ifred från de glupska tackorna. Den blev så himla bra, fastän den ganska mycket ser ut som en finka från en Vietnamfilm?

IMG_3048

Väldigt svårt att fota i fårhuset, alltid liv och rörelse och ingen jävel kan hålla en pose. Nedan kliver Jonathan in i bild med Trunks i näven.

IMG_3047

Lammkammaren är konstruerad så att hasselslanorna/spjälorna sitter tätt längs långsidan, och längs kortsidan sitter de tillräckligt glest för att lammen ska kunna passera men inte tackorna. Kortsidan går att lyfta bort om vi vill gå in någon gång.

IMG_3068 Nedan inspekterar Håkan och Trunks sitt nya crib. De verkar nöjda, när vi gick låg alla lammen där under värmelampan och myste.

IMG_3082Okej hehe, kunde inte låta bli att arrangera den här bilden.

IMG_3085

Ett svar på ”Nytt hos fåren”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *