Odlingarna

IMG_0382

Jag har inte skrivit så mycket om odlingarna, odlingshagen är Jonathans turf. Men så här ser den ut uppifrån ladutaket!

Den är stängslad med elstängsel mot vildsvinen. Längst till vänster, vid staketet, växer sockerärtor (ett vindskydd av fiberduk har blåst sönder där). Intill det ett stort land med tobak – Jonathan ska göra eget snus och odlar tio olika sorters tobak för att prova ut den bästa. Han har dragit dit fyra stora stockar och fyllt med brunnen hästgödsel. Ovanför tobakslandet: ett till tobaksland och grönkål och broccoli under fiberduk.

Under halmhögarna ligger potatis – ett experiment. De två svarta rektanglarna med bågar är jordgubbar – Jonathan odlar genom markduk (tror jag) för att slippa rensa ogräs. Bara själva plantorna sticker upp genom hålen. Över bågarna satt förut fiberduk för att hålla värmen, nu bärnät för att stänga ute fåglarna. Mellan jordgubbslanden växer rödbetor, morötter, rädisor, spenat. Till höger om jordgubbarna potatis en masse.

Sen har vi växthuset, som inte syns i bild. Där växer gurka, tomat, chili, squash och mer tobak. Och minikiwi och vindruvor – fast jag vet itne riktigt hur det går med dem… Tror inte det har varit tillräckligt varmt i växthuset.

Utöver detta har vi en odlingsbänk uppe på altanen med sallad och örter. Hallon, vinbär, krusbär, rabarber i trädgården. Och äpplen och körsbär och blåbärstry (som inte blir nåt i år för att hönsen åt upp alla kart).

Vi vet ju inte hur det går med allt, det här året är det ju trial and error som gäller, men fatta vilken lyllig skörd vi kan få!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *