Om sopor

När vi bodde i Kärrtorp och kom hem från landet tyckte jag alltid att det kändes så fel att slänga matrester i vanliga soppåsen. Nu har vi kompost såklart, och så källsorterar vi som galningar (snart är hela gästrummet fyllt med skräp, måste få rutin på att slänga skräpet också) och jäklar vad lite sopor det blir! När sopbilen kommer är tunnan fylld till en tredjedel, max.

Största delen av det som lämnar huset (nåja, borde lämna det i alla fall) är matrester och plast verkar det som. Jag tycker inte vi slänger så mycket mat, men det blir ju ändå en hel del matavfall, skal och rens och så. Plasten kommer från alla emballage – varenda grej man tar hem är ju inplastad. Knasigast är att all ekofrukt och grönsaker är inplastad jämt – kanske för att det håller sämre?

kompost(Jamen vad skulle jag illustrera det här inlägget med då? Var glad att jag inte tog en bild i komposten istället!)

 

One thought on “Om sopor

  1. Hej! Ekogrönsaker håller inte sämre generellt. Anledningen till att de är inplastade är att annars kan de inte vara så giftminimerade som de ska vara – andra intilliggande icke-eko grönsaker kontaminerar ju grönsakerna och frukten.Därför är tex eko äpplen ofta plastade medan giftsprutade ligger i drivor i butikerna. Det är en sjuk värld…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *