Kategorier
Ekologiskt

På begäran – det jag använder ättika till

Skärmavbild 2015-07-01 kl. 09.03.47

Någon undrade vad jag använder ätttika till när jag städar. Sen vi flyttade hit har jag blivit en riktigt fiffig liten husmor minsann. Egentligen är jag en sucker för allt som luktar tuttifrutti, men det känns så sunkigt att spola ut det i vårt avlopp vars reningssystem är lite si och så (ska åtgärdas såklart).

Hur som helst har jag insett att ättika och såpa är det enda vi behöver. Såpa till golv, badrum, kök. Ättika mest till avkalkning, vi har väldigt hårt vatten.

+ Jag häller en skvätt i toan efter att jag skurat ur den, så får det ligga och verka tills någon spolar nästa gång. Motverkar fula bruna avlagringar. Detsamma i handfatet – jag sätter i proppen och låter en skvätt ättika verka i botten en stund.

+ Om jag vill ta bort kalkavlagringar runt kranen eller tvålkoppen blandar jag ättikan med potatismjöl till en gegga som jag smetar på.

+ Till kaffebryggaren: kör två deciliter 12-procentig ättikssprit och åtta deciliter vatten genom bryggaren. Brygg med vatten ett par gånger.

+ Till fönstren använder jag varmt vatten med en droppe diskmedel och en droppe ättika i.

Ja, det var väl det hela. Allt detta lärde jag mig när jag intervjuade Marie-Louise Danielsson-Tham, en av de där städtanterna på tv ni vet.

PS. Ja, det är jag på bilden. Jag modellar på fotograferingen till reportaget jag själv har skrivit…

2 svar på ”På begäran – det jag använder ättika till”

Wiiii…. nu blev jag ju riktigt städsugen… hur kan sånt ens hända en sån här fredag när jag har sovit alldeles för lite och jobbat alldeles för mycket. Hoppas anfallet håller i sig tills jag kommer hem. TACK för tipsen!!

Ha det gott!

Haha, fantastiskt! Härligt att kunna inspirera någon till att städa 🙂

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *