Plöjning och röj

IMG_9505Jösses vilken dag. Vi har vänt upp och ner på en hel hästhage där vi ska odla. Jag har suttit bakom ratten på traktorn större delen av dagen och fnissat högt för mig själv ibland åt det osannolika i att just jag skulle hamna just här – jag hade inte trott det själv för bara några år sen. Men det var otroligt kul! Och sjukt jobbigt, ingen styrservo såklart, jag har stått upp i hytten, spjärnat med benen och hängt med hela min kroppstyngd i ratten för att svänga.

IMG_9517Jonathan gick bakom med plogen, och det var såklart ännu jobbigare, men han har ju som sagt inget stopp. Bara tuffar på som en gammal traktor ungefär.

IMG_9519Det syns inte direkt här, men vi har verkligen vänt på sjukt mycket jord. Två långa rader med potatis och två långa rader med jordgubbar ska det bli, och sen ett par olika trädgårdsland och två eller tre tobaksland till Jonathans snusprojekt.

IMG_9525Sen har vi satt hallon som vi fick från svärmor, ett körsbärsträd och två blåbästrybuskar. Och så har jag klippt gräset. Barnen har röjt med alla grannungar hela dagen och haft så kul, det är verkligen ett underbart liv det här!

Just nu är jag helt slut, kan knappt skriva för händerna är helt stumma, och kroppen kommer värka imorgon. Jag ska lägga mig i sängen och kolla på Tannbach. Men Jonathan är såklart ute i mörkret och planterar en fläder.

Imorgon ska det regna hela dagen. Jag ska jobba ett par timmar, och så ska vi sätta potatis och plantera jordgubbar och så en massa annat. Och kanske törs vi sätta ut tomater och gurka i växthuset?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *