Simpnäs och skörden

IMG_1375

Idag har vi träffat min syrra som har fyllt år, så jag plockade ihop en liten present innan vi åkte. Skålar, kanna och äggkartong i porslin är alltså en del av presenten, de har jag köpt på Lagerhaus – plötsligt är allt på Lagerhaus otroligt snyggt!

Tog upp de sista morötterna och rädisorna idag. Rödbetorna är redan slut. Pumpor och squash och potatis har vi kvar en del, och förhoppningsvis mognar tomaterna snart. Men nästa år måste vi skala upp rejält om det ska bli nåt av det här! I frysen ligger kantareller, blåbär, spenat och lite vinbär, det är allt!

Båda mina syrror hyr hus i Simpnäs just nu, älskar att vara vid havet alltså! (Jag är medveten om att det är en ganska kontroversiell ståndpunkt, men jag är inte rädd att sticka ut hakan. Det är inte många som gillar havet, men jag gör faktiskt det). Det här är sista sommarhelgen, och vi tog årets sista dopp- Det var chock-kallt.

IMG_1382 IMG_1381

2 thoughts on “Simpnäs och skörden

  1. Vi måste också uppgradera oss och framförallt få iordning allt i rättan tid..jag tenderar att ha för bråttom med allt och vill göra allt genast, dessutom tycker jag det är så tråkigt att förså inomhus..och då slutar det med att jag glömmer bort allt som ska sås på friland och upptäcker det en månad efter de skulle såtts, i bästa fall..vi har haft mycket otur med skörden i år, det enda som gett någorlunda avkastning av det hemodlade är jordgubbar och gurkor. Potatisen har invaderats av larvar 🙁

  2. Vilken fantastiskt present! Den skulle jag bli lyrisk över.
    Din måndag verkade så fantastiskt skön och jag kan så mycket längta över att slippa åka i väg på morgonen. Vi får se hur det blir framöver.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *