Sjunger listans lov

Jag älskar listor. Bästa sättet att skaffa sig koll/lura sig själv att man har koll är att göra en lista. Tillfredsställelsen i att bocka av är halva grejen.

IMG_7982
Javisst, jag har alltså skrivit upp dusch+frukost som en punkt på listan. På så vis får jag bocka av en grej direkt när jag sätter mig vid skivbordet!

Nu inför semestern har vi så fruktansvärt mycket att göra, fruktansvärt mycket alltså! Eftersom vi åker till Gotland imorgon och är borta en vecka, och min kusin Melinka och hennes dotter ska bo här och ta hand om gården, så måste vi ju också hinna allt det där som man vanligtvis gör den första semesterveckan – typ städar, hinner ikapp med allt som sackat efter hela våren. Vi har inte ens tagit ur innerfönstren överallt. Plus att det blev en massa krångel med fåren plus att jag har svinmycket jobb eftersom jag jobbar in hela sommaren i förväg. Osv mm etc.

Listorna är min räddning i en sån här period. Någon gång skrev jag en artikel om att inte kunna sova, och personen jag pratade med tipsade om att gå upp och skriva en lista om man låg och stressade upp sig över allt man behövde göra. Och det hjälper verkligen! Dels ger det en känsla av kontroll som sagt, och faktiskt lurar man sig själv också att man liksom redan gjort något när man skrivit listan. Fiffigt!

På min lista innan vi åker:
Packa
Klippa klorna på Bodil
Skriva en checklista till Melinka (haha, men jag vet att hon också gillar listor)
Tvätta
Vattna i trädgårdslanden
Jobba jättemycket

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *