Kategorier
Halleluja Höns Livet Lycka Mys Odla Skryt Uppvärmning

Skala ner och skala upp

Efter att vi slaktade grisarna i höstas har arbetsbördan på gården varit mycket rimligare. Vi har inte heller rekryterat några tacklamm i år, så lamningen blir för första gången inte större än året före. Men även om det varit skönt att skala ner så har det också känts lite trist, som att vi tappat momentum. I åtta år har vi ju börjat med nytt, expanderat och utvecklat hela tiden.

Men idag har vi satt igång med lite, och även om det bara var småsaker så kändes det härligt och kul! Det var kallt och soligt och jag stänglsade en hönsgård så hönsen kan gå ut och sprätta i trädgårdslandet och under vinbärsbuskarna. Hönstraktorn som Jonathan har byggt blev så fin! Hönsen var tyvärr väldigt skeptiska till att gå ut, tror inte ens de övervägde det.

Medan jag stängslade fixade Jonathan iordning en varmbänk! Vi har inte haft det på flera år men nu så! Han vattnade den idag och la på jord, vi räknar med att kunna så sallad och rädisor och lite smått och gott om någon vecka.

Jaja, det är väldigt fult alltihop. Men det tänker man inte på när solen skiner och fåglarna kvittrar! Det var så skönt att jobba ute, jag kände för första gången i år att jag inte ville gå in. Här syns hönstraktorn, de inhängnade odlingarna, vårt fina lock till slamavskiljaren och div bråte och bös.

Sen gick vi in och åt lunch, och sen såg det ut såhär utanför fönstret. Så då stannade jag inne ändå. Städade hela huset, bakade en solkaka till efterrätt och äppemuffins till nästa helgs födelsedagskalas, och så plockade jag fram ett kilo plommon ur frysen och gjorde marmelad. Sådde kronärtskocka, borde gjort det för länge sen, hoppas det funkar.

Nu ligger jag i sängen och är så nöjd med den här dagen! Jag ska läsa lite, sen sova som en jäkla stock. Det är så mysigt i sovrummet efter att vi satt in kaminen. Vilken obeskrivlig lyx det är ändå.
Så nöjd med den här dagen! Hurra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *