Kategorier
Får Gnäll Lycka Recept

Skörd och gnäll

Den här värmen! Den tar musten ur en – vi får ingenting gjort. Idag har det åskat och regnat till och från, men det har knappt hjälpt, fortfarande är det tryckande kvavt och så varmt och fuktigt, jag får nästan panik. Alla sommarens projekt har avstannat eller inte ens påbörjats, ingenting händer förutom att Jonathan snickrar lite halvhjärtat på vedboden och jag åker till havet med barnen.

Men vet ni. Nu har det sjukaste hänt. Jag har tröttnat på att åka och bada. Jag vill bara bli klar i skallen, få energi i kroppen och ta itu med något! Tapetsera till exempel eller renovera fönsten på övervåningen.

Okej, lite har vi gjort i helgen i alla fall. Jag har till exempel gjort en vitlöksfläta! När jag googlade på hur man skulle göra fick jag tipset att låta lökarna torka ett par veckor, men OBS! Det var ett jättedåligt tips. Stjälkarna blev jättehårda och nästan omöjliga att böja. I alla fall, jag fick ihop något som liknar en fläta – om man tänker att någon redan tagit hälften av vitlökarna ur den så är den ju riktigt fin!Sen har jag plockat alla bigarråer – trädet dignade av bär i år! Helt fantastiskt. Men precis när de var mogna kom skatjävlarna och käkade upp dem. De har pickat en tugga ur 90 % av bären, så de hade börjat ruttna. Jag blev så förbannad så jag plockade även de pickade bären och släppte ner till hönsen och fåren där nere, så att skatorna inte kunde komma tillbaka och fortsätta festen. Nästa år får vi fixa n sån där fågeldrake eller vad det heter.

Fick ihop någon dryg liter oskadda bär. Jag gjorde körsbärskompott – hittade inget bra recept så jag hittade på lite: jag kokade körsbären (urkärnade såklart) med en deciliter socker tills de började falla sönder och spadet tjocknade. Sen doftade jag över lite vaniljpulver. Blev bra! Serverade det idag till vaniljglass och rostade mandlar, jättegott jö!

Jo en sak till har vi faktiskt gjort i helgen – vi stängslade grannens gräsmatta och släppte på lammen där. Det fanns inte alls tillräckligt med mat till dem i vår trädgård, och det var jobbigt att släpa sly till dem, så det var skönt för alla att de fick flytta till den här märkligt frodiga plätten mitt i torkan. De blev helvilda och käkade helt maniskt när de kom fram! Älskar att får alltid ser så knaisga ut på bild – eftersom de i princip alltid tuggar lyckas de alltid göra en knäpp min. Kollla lilla tungan här 🙂

Imorgon börjar sista Stockholmsveckan! Längtar till AC:n på jobbet.

2 svar på ”Skörd och gnäll”

Ang. vitlöksflätan, vad jag hört så är det endast vissa sorter som har tillräckligt mjuk stam för att göra en fläta. Vi hade tur som hade sådana i år… och de ska torka minst någon vecka så att stjälkarna är helt gula innan man flätar de.

Mvh
Jesper

Aha! Ja så är det säkert! Då måste jag hitta en sort med mjukare blast till i höst ?

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *