Smått och gott ur vardagen

Nämen vad svårt det är att skriva nåt. Det är så konstigt att bara fortsätta som vanligt – samtidigt som allt det vanliga förstås måste fortsätta i den lilla världen trots att allt går åt helvete i den stora världen.

Det här är i alla fall sånt som hänt på Lilla Ekens gård sen sist:

Kycklingarna växer och slåss med varandra mest hela dagarna. Vi har dem i en jättestor plastbalja i vardagsrummet – längtar tills de flyttar ut till hönshuset, men det lär dröja några veckor.

Jonathan fick ett blåmärke och ett bitmärke efter räven. Ganska spektakulärt ändå!

Och jag blev omkulldragen av en kossa, slog huvudet i backen och svimmade! Det var också rätt spektakulärt. Var helsnurrig när jag vaknade till, ambulansen kom (men åkte utan mig), och sen var jag tvungen att ligga i sängen och blunda fast jag mådde bra, och alla pjåskade med mig i flera dagar och ingen brydde sig om att jag sa att jag mådde bra. Blev galen pga mådde ju bra – hade absolut ingen hjärnskakning. Jag har aldrig svimmat förut, det var rätt flummigt.

Och så lamningen då. Här är stackars Bella som låg såhär konstigt i flera dagar och hade det obekvämt. Sen hade hon värkar hur länge som helst, vi övervakade henne i typ ett dygn och försökte också ingripa för att hjälpa till, men misslyckades. TIll slut gav vi upp och gick vi och la oss, och när vi kom ner två timmar senare stod hon och slickade sina tre vita pigga baggar!

Knäppt det där med vilka färger lammen får. Bella är ju svart (hon är finull och suffolk) och pappa Ymer är gotlandsfår, alltså grå. Och de fick tre helvita lamm!

Både Ylva och Bella har alltså fått trillingar, och vi försöker stödmata lammen med flaska för att avlasta mammorna lite. Och tydligen behöver även Bella stödmatas.

Här är Ylva och hennes tre otroligt gulliga lamm – två tackor och en bagge.

Annika har också nedkommit med två fina tacklamm, men tio tackor återstår! Går och glor på dem mest hela tiden och väntar och vääääntar… och det gör väl de också…

Vidare har vi dragit igång vattnet hos grisarna – vi pumpar upp vattnet från diket/ån intill hagen och leder upp i ett badkar. Grisarna blev glada och ville gärna tvätta trynet i vattenstrålen.

Och just det, Sixten har gjort hamburgare och kryddat med peppar som han plockat på sig på Max (”Sveriges godaste hamburgare”), och så har min mamma köpt en valp:

That’s all folks! Vi hörs.

4 thoughts on “Smått och gott ur vardagen

  1. Hej,

    Älskar att läsa om livet på gården! Särskilt just nu i dessa tider, så är det ett underbart andningshål. Går in varenda dag och hoppas på nytt inlägg. Skönt att höra att det gick bra med huvudet. Livet!!!

  2. Jag längtar också efter alla inlägg och blir glad i hjärtat varje gång RSS-läsaren uppdaterar med inlägg från dig.

    Jag undrar om du skulle kunna göra en intervju med era barn om livet på gården? Det skulle jag tycka var roligt.

    Namnger ni alla djur? Har ni planer på fler djur framöver? Kommer ni sälja griskött?

    1. Åh hurra vad glad jag blir! Bra idé med intervju med barnen! Eller, i alla fall Ines är nog gärna med.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *