Kategorier
Framtidsfantasier Odla Trädgården

Snart snaaaart fast inte så snart…

När man vaknar och det är helt svart därute, och sen efter ett tag ser det ut såhär:IMG_1988

Då längtar man ju ihjäl sig efter det här:

DSC00545 DSC00583

De här bilderna är från maj förra året – det känns så hopplöst att det är FYRA MÅNADER kvar till det här…

Under tiden har jag börjat fantisera lite om vad jag vill odla. Jag är ju ingen perennrabattsperson kanske, men jag skulle i alla fall vilja ha lite blommor. Vallmo är det finaste!

swlxcwedzzs-corina-ardeleanu

Jag skulle bara vilja ha en liten blomsterkulle på den där vallen som har bildats över avloppet, mellan trädgårdslandet och växthuset. Jag har strösslat ut blomsterblandningsfrön där förut – ingenting. Jag har planterat ut försådda ringblommor – ingenting. Det är alltid en massa annat skit som tar över! Måste jag liksom rensa bort allt och så i bar jord…? Då känns det kanske inte lika viktigt med en blomsterkulle….

Lupiner då, det är ju ett ogräs, det borde inte vara svårt?

vpz1ai6val8-annie-spratt Förra våren (och förrförra tror jag) grävde vi upp lupinplantor på andra ställen och planterade hos oss i backen bredvid ladan, och dessutom försådde jag några små plantor och planterade ut förra året, och de ska ju blomma andra året vad jag har förstått. Drömmen är att hela slänten skulle blomma av lupiner på försommaren! Hittills har det gått sådär, men kanske att det tar sig till i år då…

En pion har vi i trädgården, som blommar lydigt varje år. Så vackert! Och så brukar jag peta ner några lökar här och där på hösten, det blir så fint när tulpanerna blommar medan allt annat fortfarande är ganska fult i naturen.

IMG_7620

Förra året sådde jag ringblommor i trädgårdslandet, men egentligen tycker jag inte de är så fina. De är tacksamma för de växer bra, är färgglada och lätta att plocka buketter av, men jag kanske hittar på nåt annat i år. Det är i alla fall fint att blanda upp med några rader blommor bland allt det gröna i trädgårdslandet!

Hoppas nån ger mig jättemycket pengar så jag inte behöver jobba på hela våren utan bara kan krypa omkring i trädgårdslandet, det vore så mysigt.

4 svar på ”Snart snaaaart fast inte så snart…”

Hej Anna!
Jag veeeeeeeeeeeeeeeeeeeet att det är så olika men jag vill ändå höja ett varningens finger (haha) för lupiner som käkat upp hela vårt hallonland (hela!!!!!! EN säsong tog det!) och är SKITJOBBIGA att få bort för de sprider sig snabbare än pesten om de trivs. 😀 😀 😀
:C :C :C
Kram

Men OJ! Ja jag har ju hört folk säga sånt, men jag tror liksom knappt på det, haha! Men alltså de verkar inte trivas något vidare här. Och dessutom står de lite avsides från allt annat, omgivna av en laduvägg och så grusvägar, inte i direkt kontakt med något annat liksom – kanske blir det svårare för dem att sprida sig då? Eller också ligger jag på marken och gråter i sommar och ba VAD HAR JAG GJOOOORT!

Svara

Skönt att de inte verkar trivas, de där fröerna sprätter rätt långt … :X
Fäller snart en atombomb i trädgården och börjar om. Vi har hård kompakt tung lerjord och de ba står där och myser. Tur att de är så fina!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *