Sveriges värsta väder –> inomhusmys

Äntligen mars och det regnar snöblandat och blåser stormbyar. I dag är det 18 dagar till lamningen och precis två veckor till kycklingkläck.

Jag var uppe hos korna imorse och de var ju inte supersugna på att gå ut idag om man säger så. Men det är mysigt med en timmes kroppsarbete med P1 morgon i lurarna före frukost, oavsett väder (fast det var inte kul att cykla hem i motvind sen, blundade i princip och chansade på vägen).

När jag kom hem värmde jag på kaffet och gjorde mackor av mitt helt perfekta surdegsbröd – har testat mig fram till ett recept som jag tänkte dela med mig av någon dag framöver.

Jag åt second breakfast framför Antikrundan, lyxigt va! Slappa en hel timme mitt på vardagsmorgonen.

Och Bodil var INTE sugen på att gå ut ett endaste dugg. Jonathan lurade henne i morse genom att säga med sin mest uppspelta röst att det var dags att gå ut. Bobo studsade upp och sprang fram till dörren, tvärnitade och backade tillbaka in i hallen. Haha!

Jag tog en skrivbordsdag pga vädret och gjorde bokföring, svarade på mejl och såna grejer.

När det blåser blir det alltid kallt i arbetsrummet och vårt sovrum. Jag eldar i vedspisen och försöker också skicka in värmen i sovrummet med hjälp av en fläkt som står ovanpå.

Och just det, jag satte upp en tavla också, jag är helt nöjd med den här tavelväggen – har ett stort motstånd mot att hänga tavlor pga är usel på det, så det brukar inte bli av, men jag ville verkligen göra klart de sista detaljerna i vardagsrummet.

Nu ska jag tvinga ut Bodil på en promenad, kolla att tackorna har hö, och sen ta itu med det jag skjutit på hela dagen – skotta ur en djupströbädd från nya fårstallet, dit tackorna och lammen ska släppas efter lamningen. Ser INTE fram emot det, hoppas jag hittar någon bra podd att lyssna på under tiden.

Hejdå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *