Tagga ner lite

img_0240

Jag älskar min mobil, jag älskar facebook och instagram. Det gör jag verkligen, jag vill absolut inte ta bort dem. Men jag tycker ändå att telefonen tar lite väl stor plats i mitt liv. Ofta när vi kollar på nyheterna eller nån tv-serie kan jag komma på mig själv med att ha scrollat instagram en lång stund istället för att kolla, det är ju hopplöst.

Eller när jag har gått och lagt mig, istället för att öppna boken som ligger på nattduksbordet; kollar facebook, aftonbladet, blocket, instagram, facebook igen. Somnar. Går upp och kissar på natten, kollar facebook. Klockan ringer på morgonen, jag tar upp telefonen och kollar aftonbladet. (Någon slags självbevarelsedrift har hindrat mig från att börja spela spel på telefonen, det har jag inte gjort sedan jag körde snake på min gamla nokia.)

Jag tycker inte att det är jobbigt egentligen att vara utan telefonen, får inte abstinens eller så, men har jag den där så tar jag upp den hela tiden.

Så nu har jag betämt mig för att inte ha telefonen vid sängen alls – jag lägger den på laddning i arbetsrummet och använder mig av en old school väckarklocka istället för att snooza på morgnarna. Och det är så skönt! Äntligen har jag ro att läsa böcker igen. Och jag inbillar mig att jag sover bättre – men det kanske bara är hösttröttheten.

Nästa steg kanske blir att inte ha mobilen i tv-soffan? Fast å andra sidan sker ju mycket av interaktionen med folk på kvällstid och det är ju hopplöst att ligga ett halvt dygn efter hela tiden…

Hur gör ni?

One thought on “Tagga ner lite

  1. Igenkänning! Försöker träna på att öppna appar när JAG ska göra ngt, inte bara slentrainkolla. Samt läsa ikapp bloggar då och då istället för att hela tiden uppdaterabloglovin-appen.

    Har funderat på att lämna telefonen utanför rummet men behöver en ljudlös väckarklocka då hela familjen sover tillsammans (fast barnen har ett eget rum…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *