Tapeten till vardagsrummet

Äntligen har vi enats om en tapet – det var inte svårt när tapetproverna väl kom, vi såg ganska snabbt vilken som skulle bli bäst. Det blir en William Morris-tapet som heter Honeysuckle. Älskar – älskar! – William Morris-tapeter, så levande och vackra och organiska liksom, och med ett djup i mönstret.

IMG_5268Vi tänkte att det kunde bli svårt att hitta något som funkade med vår pråliga kakelugn färg- och stilmässigt – men när vi höll tapetprovet mot kakelugnen var det en match made in heaven faktiskt. Både det gräddiga, det gröna och det rosa stämde jättebra.

Eftersom William Morris-tapeter är sinnessjukt dyra har vi bara råd att tapetsera en vägg – den bakom fåtöljerna tänker vi. Så struntar vi i tavlor där och låter tapeten vara konstverk, kanske med någon riktad belysning rentav. Jag vill också gärna tapetsera väggen mellan bokyllorna där det är två fönster, men Jonathan är inte säker på den idén.

IMG_5270För resten, svartvinbärsriset som jag tog in när jag beskar buskarna har slagit ut, så fint och hoppingivande! Jag tittade på de små knopparna och funderade på om vi rentav kunde få vinbär härinne? Tills någon påminde mig om att vi då också behövde bin inomhus… Just det, liksom.

 

3 thoughts on “Tapeten till vardagsrummet

    1. Meen tack för tipset! Det var ju verkligen skillnad, typ 300 kr per rulle! Även om frakten blir dyrare så lär det ju ändå bli mycket billigare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *