Tapetsering

Jag är verkligen inte en händig typ. Jag är otålig och lite slarvig, och egentligen inte så intresserad av att bygga och fixa. Men jag märker ändå att jag har lärt mig mycket sen vi flyttade hit! När vi bodde i stan var det självklart att jag bad Jonathan att till exempel sätta upp hyllor, idag gör jag det själv utan att tveka (inte tavlor dock – om de ska hänga symmetriskt på något vis är det kört, jag kan inte hantera vattenpass eller mäta avstånd och tänka ut var jag ska sätta krokarna, jag vet ändå mina begränsningar).

Men jag har ändå tvekat inför tapetseringen här i huset – det ligger tapetrullar lite varstans som inte kommit upp. Men igår  tapetserade jag i alla fall lilla hallen som blivit innanför köket, utanför Sixtens rum, sen vi byggde om stora gästrummet till två sovrum till Sixten och Jonas.

Sist jag tapetserade gick det sådär faktiskt – trots att det var lätt att mönsterpassa och tapeterna var av easy up-typ lyckades jag ändå korva till det här och där, och skära lite fult vid tak och golv. Den här gången var det vanliga papperstapeter som skulle upp – och dessutom dyra William Morris-tapeter. Så jag hade på riktigt lite hjärtklappning när jag satte igång.

Här gör jag en uppuntrande tumme upp till mig själv innan jag penslade klister på den första våden. Jag brukar också prata lugnande med mig själv i såna här situationer; ”sådärja, det gick ju bra, nu gör vi en våd till… ojojoj, men det är bara att torka bort tapetklistret efteråt, det gör ingenting…” och sådär.

Här har jag satt upp tre våder och förundras över att ingen av dem rasat ner. Börjar känna att det går bra! Mönsterpassningen blev nästan perfekt och jag rev bara av lite grann när jag skar av våderna vid taket. Till och med den känsliga biten runt kontakten fick jag till på slutet!

Det blev helt enkelt väldigt fint! Är så stolt och nöjd. Jag ska visa slutresultatet så fort vi har fått upp lampor därinne.

Nu känner jag mig också modig nog att ge mig på vardagsrummet, där den här tapeten väntar (sedan några år tillbaka) på att bli uppsatt!

2 thoughts on “Tapetsering

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *