Kategorier
Livet

Tystnaden

Tystnaden förtjänar faktiskt en egen liten utvikning.

IMG_9700

Jag stör mig väldigt mycket på ljud – alltså väldigt mycket. Jag känner ingen annan som stör sig så mycket som jag, eller så döljer andra det bättre. Jag stör mig på folk som smaskar, kylskåp som surrar, grannar som kollar på tv, läckande hörlurar på tunnelbanan, någon som pratar i telefon och säger hm, hm, hm på ett sjukt irriterande sätt… Ja, ni hajar. Jag är ett psyko helt enkelt.

Så att flytta hit ut var verkligen en befrielse för mig! Det är så tyst och liksom lent och friktionsfritt, 80 procent av alla irritationsmoment är helt utraderade. Idag har jag varit i Stockholm (och jobbat i kontorslandskap – falling down-varning i slutet av arbetsdagen), och det var så ljuvligt att komma hem till tystnaden.

 

3 svar på ”Tystnaden”

Hej! Jag hittade hit via bloggen Lev enklare på mindre. Du är absolut inte ensam om att vara ljuskänslig. Jag är själv en sån som tycker många ljud och buller av olika slag är jobbiga. Verkar så skönt att bo på landet där det finns mer tystnad!

Hej! Jag hittade också hit via Lev mer på mindre. Jag är vädret ljudkänslig, precis som du. Till exempel måste vi alltid ha våra katter ute nattetid för annars vaknar jag när de smyger över golvet… Jag kommer definitivt fortsätta läsa din blogg det är intressant läsning 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *