Vardagsrummet – here we gooo

Idag lämnade vi barnen hos farmor och farfar och satte igång med vardagsrummet. Först av allt ska jag slipa golvet, som just nu ser ut såhär:

IMG_3939 IMG_3940

Ogillar den där röda färgen, ska bli så skönt när det blir ljust! Dessutom ser det ju lite hejsan svejsan ut i största allmänhet – någon har sågat av sju brädor…? Men det kan vi ju inte göra något åt.

Idag har jag provslipat lite längst in under rören till elementen, som av någon idiotisk anledning ligger utanpå golvsockeln längs två av väggarna…

IMG_3959 IMG_3943Och börjat fantisera om att sätta väldigt väldigt breda kvartslister. Traumat från träslöjdens eviga sandpapprande på smörkniven gjorde sig påmint. (Om man nu kan bli traumatiserad av att ha tråkigt.)

IMG_3963

Och Bobbo kunde förstås inte tänka sig att vara i ett annat rum utan låg och sov två meter ifrån den dånande slipmaskinen.

Imorgon går vi upp tidigt och åker och hämtar golvslipen – jag har hyrt en Edge som enligt tillverkaren är omöjlig att misslyckas med.

Efter det ska jag behandla golvet med Osmo hårdvaxolja natur som ger träet en aningens ljusare touch – och framför allt hindrar det från att gulna med tiden, om jag förstått saken rätt.

Sen ska Joathan bygga platsbyggda bokhyllor, och jag ska tapetsera.

Det kommer bli så bra! 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *