Kategorier
Framtidsfantasier Livet Lycka

Våren och framtiden

IMG_6149 Igår när Jonathan la barnen körde jag några lass hästskit och jord till det nya trädgårdslandet. Lite svag i sviterna av förkylningen – men jag fick ändå fart av vårkvällen, ljuset, fåglarna, man vill aldrig gå in. Underbart! När jag inte orkade köra mer skit la jag mig i det våta gräset (geggamojjan) och titttade på molnen i skymningen, och genast kom Nisse och Bertil tassande och ville ha gos. IMG_6173Som vanligt fantiserade jag om mitt och Jonathans liv där vi inte behöver jobba (utanför gården alltså). Fortfarande finns inte riktigt någon plan för hur det skulle gå till – men det skulle vara så fantastiskt! Det är konstigt att jag längtar så mycket efter det, för jag gillar verkligen mitt jobb. Men sen vi flyttade hit är det så mycket annat som drar, vi har skiftat fokus. Man är så inställd på att förvärvsarbeta att något alternativ helt enkelt inte finns, man tänker ju inte ens tanken i ett vanligt liv.

Jag skulle vilja att vi jobbade tillsammans här hemma hela dagarna (kanske inte tillsammans hela tiden, men då och då – och så skulle vi mötas över lunch och fika), och så skulle jag vilja ha tid till att renovera och fixa i huset. Och hämta barnen tidigt. Vi skulle alla ha tid att verkligen prata med varandra och umgås, och på kvällarna skulle jag och Jonathan dricka te och planera morgondagens arbete. På somrarna skulle vi slita en massa, och på vintrarna skulle vi boa in oss och elda och läsa böcker och bida vår tid. Ja, som Tomtebobarnen typ.

Tyvärr är det fortfarande lite oklart vad det där jobbet vi skulle utföra skulle innehålla – jag kan såklart komma på en miljon saker att göra på gården, men inget som man kan tjäna pengar på direkt.

Men en dag kommer vi att få en snilleblixt! Alt vinna på triss.

 

6 svar på ”Våren och framtiden”

Så mycket jag känner igen mig i det där! Ska vi behöva vänta till pension för det? Typ. Förvärvsinkomst ger en skön ekonomisk trygghet och jag har också ett jobb jag gillar. Ändå… Längtan är där. I gummistövlar.

Ja exakt. Alltså normen att man ska förvärvsarbeta är ju så otroligt stark, inte förrän nu har jag ens börjat ifrågasätta den. Men å andra sidan behöver man ju stålar… Hmm.

Svara

Googla på passiva inkomster, där har ni svaret Inkomster som trillar in utan att ni gör något, tex hyra ut ett hus, helguthyrning, hyra ut maskiner, skriva en bok, lägga in annonsfunktion på bloggen så du får några kr för varje besökare, vinterförvaring av några båtar, husvagnar. Sen kan ni ordna kurser på gården i diverse saker. Kolla https://www.balansekonomi.se och deras gratisföreläsningar, det handlar om just detta som ni drömmer om och hur man gör för att ta sig dit. Hälsningar från Katarina på Stiftelsen

Sluta handla onödigt strunt. Pressa kostnaderna. Fixa egen mat. Säg upp sophämtningen och skit i en hink. Elda med ved. Sälj bilen. Kasta bort mobilen och pc:en. 2000 klarar du dig lätt på i månaden på räkningar. Det går att leva som du vill om du bara vill själv om du nu inte dragit på dig en massa lån och måste slava åt banken. Isf är det nog kört om du inte kan göra dig av med lånen och nöja dig med en ganska låg standard på boendet.

Jag har också ett jobb jag trivs med för det mesta, men när samma dröm som dig. En dag så…. mest nära ligger nog den där trissvinsten som verkar vänta på sig… jaja, men vad är väl en bal på slottet…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *