Veden, suuuck

Nytt år, nytt vedsystem. Nä, men nästan så är det. Men nu tror jag att vi har landat i något bra! Det är Jonathan som tänker ut olika smarta lösningar på vardagsproblem – en del blir fiffiga, en del inte. Men det vet man ju inte förrän man har provat! Vedsystemet med träställningar som han uppfann förra året funkar fint för veden som ska till kakelugnen i vardagsrummet, men mindre bra för de långa klabbarna som ska till hallen. Därför: ett nytt system! Såhär oromantisk ser vår trädgård ut den här vintern:

Men i sommar bygger vi en vedbod! Här är veden travad på lastpallar som Jonathan byggt sidor på. Hit går man med sin lilla vedtravarställning och en sån här ”slinga”:

Man travar veden i ställningen, lägger slingan om och lyfter!

Och bär in den till hallen, till den nya vedförvaringsplatsen som Jonathan också har byggt:

(Hehe, så mycket som pågår på den här bilden. Hade velat slippa få med stöket i tvättstugan, men det gick inte hur jag än gjorde. När jag bad Jonathan – som alltid ligger på golvet – att flytta sig, drog han istället tröjan över huvudet… Nåväl.)

När den är fylld ser det så snyggt ut! Och den rymmer så mycket ved, räcker säkert i två veckor. Jämfört med de där ställningarna som räckte i fyra dagar.

Nu ska jag ut och göra mer ved…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *