Vi äter ogräs

Det finns ju inte mycket att skörda ännu – men ogräset är det första som kommer upp! Vi äter gärna nässlor och kirskål, Jonas kallar det för den ultimata hämden att äta upp sin fiende. Härom dagen gjorde jag den här goda nässelpeston, och igår blev det paj med nässlor och kirskål.

Jag plockade, rensade och sköljde en liter späda blad av nässlor och kirskål (hade kunnat ta dubbelt så mycket märkte jag sen).

Mixade ihop en pajdeg på sex dl mjöl, 250 g smör och en halv deciliter kallt vatten. Jag gör alltid mycket pajdeg! Tryckte ut den i en form och slängde in i frysen en stund.

Jag fräste ogräset med en riven lök och några rivna vitlöksklyftor i smör och saltade och pepprade lite. Att riva löken istället för att hacka den är mitt livs bästa lifehack, eftersom lök är en basingrediens i nästan all matlagning och mina barn vägrar att äta det. Om de VET att de äter det alltså…

Hur som helst! Äggstanning! Tre ägg, tre deciliter mjölk. Lite salt och peppar. Är inte superförtjust i äggstanning, så hellre för lite än för mycket för min del.

Förgräddade pajskalet i en kvart i 225 grader, bredde ut ogräsfräset, toppade med tomater och getost. På med äggstanningen, in i ugnen i 45 minuter.

Jag har fått dille på italienskt, vi äter caprese typ varje dag (också för att Jonathan odlar sjuka mängder basilika i en akvaponi på jobbet), så även till den här måltiden, tillsammans med Zetas sjukt goda italienska ekologiska fänkålssalami. Så gott och lyxigt en vanlig måndag!

One thought on “Vi äter ogräs

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *