Kategorier
Odla

Vi ligger såååå mycket efter…

Först idag fick vi potatisen i jorden! Tur att Jonathan har förgrott potatis i hinkar som har kommit upp fint. De grävde vi också ner idag – hinkarna alltså – och passade på att kupa.

Morötterna sådde vi idag – de ska man väl så när jorden reder sig? (Vilket i och för sig är typ nu, eftersom det snöade hela maj…) Annars har vi inte sått något alls. Hur ska det gå…?

IMG_4289

Tur att barnen hjälper till (ibland).

IMG_4284Det där gröna på potatisen är rester av nätpåsen den låg i – den hade hunnit gro så mycket att det inte gick att trassla loss den från påsen.

IMG_4277

Den här sista bilden tog jag nyss genom fönstret (slappt, orkade inte ens öppna) – det är inte såhär man önskar att trädgårdslandet ser ut den femte juni. Sex bäddar helt orensade och nio osådda.

IMG_4296

Jag stör mig också på allt gräs som växer runtom – det finns en massa bärbuskar där men de syns ju knappt. Jag fantiserar om en välorganiserad potager med raka ogräsfria grusgångar… Men jag försöker tänka på att det bara är andra året vi odlar på den här platsen. Det tar ju tid att bygga upp.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *