Kategorier
Livet

A day in the life

Ofta undrar jag vad jag egentligen gör på dagarna. Det känns som att jag bara flyter omkring och det är svårt att mäta det jag åstadkommit, eller hur man ska säga. Nåväl! Jag dokumenterade gårdagen så nu kan vi alla sluta undra: Detta är vad jag gjorde onsdagen den 25 september 2019:

Dagen började som i princip alla andra morgnar mellan september och april/maj: jag gör eld i kaminen. Här sitter jag och glor tills elden har tagit sig och värmen börjar sprida sig.

Efter att jag borstat håret på Sixten och sjasat på alla som ska cykla till bussen så satte jag mig med frukosten. Så skönt att ha frukost ifred efter att alla andra stuckit.

Sen gick jag och Bodil ut i trädgården och släppte ut hönsen. Älskar att stå och titta när de yrvaket hoppar ut en i taget och börjar vimsa omkring.

Plocka och bädda en snabbis – här är den semitillfälliga möbleringen i sovrummet. Jag påbörjade en rockad för något år sen men ångrade mig halvvägs, och snart snart ska jag ställa tillbaka allt igen.

Dags för en dagens i sovrumsspegeln: t-shirt från HM år 2010, mjukisbyxor nya för dagen från Lager 157. Vissa dagar är det som att jag tar av mig sovpyjamasen på morgonen och kliver i min dagpyjamas istället.

Jag och Bodil gav grisarna frukost. Den här bilden ser harmonisk ut, men sanningen är att Monika hugger efter sina barn för att de ska lämna henne ifred med maten, och de springer skrikande åt alla håll – men snart är de tillbaka och snor mat igen.

Sen tittade vi till baggarna och tackorna i deras respektive hagar och kollade att de hade vatten.

När vi kom hem målade jag insidan av de tre fönstren i kattvindarna som jag hade GLÖMT BORT, så himla tråkigt att hela fönsterrenoveringen tar en vecka extra som jag inte räknat med. Håhåjaja. Men imorgon kanske jag kan sätta i de här små föstren igen, det blir härligt i alla fall! Då är hela övervåningens baksida klar.

Jag öppnade och stängde Ines fönster för att de inte skulle klibba igen, de är liksom fortfarande lite klistriga fastän de torkat. Hopplöst med linoljefärg.

Dagens andra spegelselfie (!!!) tog jag i vardagsrummet för att visa de snygga ljusstakarna jag köpte på loppis i helgen. Här satt jag sen och okynneseldade i kakelugnen och skrev ett par timmar.

Dagens lunch: mos på egen potatis, korv på egen gris, ketchup på egna tomater, plus egna tomater. Mmm.

Gav grisarna lunch och hittade hallon på våra stackars hallonbuskar som drunknat i midjehögt gräs.

Eftermiddag: mer fönserrenovering. Sista lagret kromoxidgrönt på fönstren till kattvindarna.

När barnen kom hem stack jag och Ines på en cykeltur med Bodil.

Sen hämtade vi potatis, rödbeta och morot till dagens middag. Vårt trädgårdsland påminner nu om de små odlingslådorna vi fick av mamma att ha på balkongen när jag var liten. Inspirerade av Linnéas trädgårdsböcker sådde vi allt möjligt i små plastbaljor. På våren var det räta rader, små stigar, skyltar gjorda av glasspinnar. Sen urartade allt till en stor kaotisk grön buske. Jag borde röja upp här, rensa, skörda och stänga för vintern, men när ska jag någonsin hinna det?

I alla fall! Efter middagen gick jag ut och skrapade fönstren till arbetsrummet, och de kanske blir årets sista, för nu börjar det bli kallt. I så fall hann jag alla fönster jag föresatt mig utom balkongdörren och fönstren intill den.

Jaha, det var det. Dagen idag kommer att se ganska likadan ut, känner jag på mig. Blir bra det!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *