Älg! Älg!

IMG_1734

I morse vid sextiden gav sig Jonathan iväg med geväret över axeln (föreställer jag mig). Vid halv åtta när vi satt med matteläxan här hemma i köket hörde vi ett skott. Älgen var fälld! Inte av Jonathan, han hade tyvärr inte ”skjutit in vapnet på långa avstånd” ännu – men av hans jaktlagskamrat.

Så nu blir det älgstek, älgköttbullar och… andra maträtter med älg!

Man kanske borde börja jaga? Det verkar mysigt att sitta där i soluppgången och dricka kaffe (för det gör man väl? Eller känner älgen kaffelukten…?) och lite spännande också.

 

7 thoughts on “Älg! Älg!

 1. En stillsam fråga – innan ni får älstek och älgfärs och allt det där, vem slaktar älgen? Lämnar man bort den eller gör man det själv?! Känns som att det är ett rätt brutal affär för den oerfarne?

  1. Brukar väl skötas inom jaktlaget? Slaktat är djuret ju, då det är skjutet, återstår ”bara” att skinna, ta ur och stycka. Själv har jag endast varit med om det sista (hjälpte till att stycka två hjortar, morgonen efter en utekväll…), men de jag känner som jagar sköter nog hela processen själv.

   1. Ja precis, de tog ur den där i skogen (och flådde den kanske?), nu hänger den i någons garage. Sen ska någon i jaktlagets kompis stycka den.
    Haha, stycka hjortar efter en utekväll, det låter hardcore!

    1. OK, jag förstår. Känner mig oerhört osugen på att bli älgjägare, men det verkar ni sköta så fint så det gör ju inget :).

 2. Hej! hittade dig via en kommentar hos UnderbaraClara. Verkar vara en mysig blogg :). Saknar älgkött hemmifrån. Så himla gott! Här nere blir det mest kyckling..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *