Badrummet! Äntligen!

Badrummet har ju varit klart ett tag, men inte förrän nu har vi satt in badkaret (inte premiärbadat dock – väntar tills vi bytt avloppssystem). Så jag tänkte bjussa på lite före- och efterbilder!

IMG_4658Före: Plastmatta med hål i, våtrumstapet, duschväggar. Sunk.

IMG_2312

Efter: kakel, klinker, gjutjärnsbadkar. Lyx!

IMG_4659

IMG_2321Vi köpte en vägghängd (oanvänd) toa på Blocket och kompletterade med en ny snyggare sits som min syrra hade på vinden. Golvvärme istället för det där sunkiga elementet. Kaklet är 15×15 med mörka fogar – något som kakelbutikspersonalen avrådde ifrån, ingen vill ha det sa de, men det blev så snyggt!

IMG_4660

IMG_2322Handfatet och badkaret köpte vi på Blocket. Kranen är från Bauhaus, liksom takduschen och badkarsblandaren. Duschdraperiet från Lagerhaus.IMG_2314Förklaringen till den lilla träbiten under tassen är att vi inte har orkat justera höjden på tassarna än.
IMG_2313Den här hyllan är inte klar. Jag skulle vilja ha en grön marmorskiva där, men det är så satans dyrt! Köpte dekorplast i marmormönster, men den var verkligen inte snygg, såg helt dubbelexponerad ut… Vi får se hur vi gör. Kanske sätter vi upp hyllor här? Men man måste kunna komma åt vägguttaget och displayen till golvvärmen (som vi målade svart i ett fåfängt försök att få den att smälta in).

IMG_2316

Badrumsskåpet i toppskick köpte jag på loppis för 20 spänn!

IMG_2317Handdukskrokar och toarullehållare från Byggfabriken. Dörren köpte vi från ett gammalt hus som skulle renoveras i Norrtälje, jag har målat den i linoljefärg. Tröskeln lät vi vara, den visar hela dörrens historia med olika färglager, kändes fint att ha kvar. Den nya dörren är mycket bredare än den gamla – lägg märke till den oortodoxt infällda strömbrytaren. Dörrfodret är från Byggmax, köpte obehandlat och målade själv. Måste dock avråda från Byggmax – ingen nyhet kanske men en del grejer därifrån är verkligen billig skit! Dörrfodren var så sneda och vinda att de inte gick ihop i hörnen, vi (=Jonathan) fick bygga upp ett helt hörn i spackel och måla på det.

Allt som allt kostade vårt badrum ungefär 60 000 – men då har vi köpt billiga grejer och gjort mycket själva. Vi rev allt, kaklade, la golv och målade. Hantverkarna byggde upp golv och väggar, gjorde våtrumsspärr och la värmegolvet. Och drog el och satte in spottar. Och nya rör. Det enda vi behöll från det gamla badrummet var lampan ovanför badrumsskåpet, vars vita sockel vi målade svart.

Jonathan kaklade och la klinker för första gången, och det blev så himla bra! Han är verkligen noggrann och händig. Lucky me som är så slarvig. Att han inte är det alltså.

Jag är så otroligt nöjd! Njuter verkligen varje gång jag kliver in. (Igår plockade jag till och med ögonbrynen för att jag ha en anledning att stanna i badrummet.) Jag är väldigt glad att vi la in värmegolv också, det är så skönt när man bor i ett kallt gammalt hus.

6 thoughts on “Badrummet! Äntligen!

  1. Jättesnyggt! Känns som standardkakel med mörka fogar är det mest tidlösa en kan tänka sig, bra val tycker jag oavsett vad butikens experter säger! 🙂

  2. Hur fint som helst!!! Vad är golvet ifrån, har sökt ihjäl mig efter ett snyggt icke svindyrt golv och den här storleken har jag inte ens sett!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *