Bonusdag

Igår skulle vi egentligen åkt till Stockholm på kalas, men födelsedagsbarnet fick feber så det blev inget. Och vi fick en välbehövlig bonusdag! Vi ligger efter med allt just nu på grund av Bodil – jag är ju med henne hela dagarna, och hon låter mig inte riktigt jobba heltid om man säger så, så jag måste alltid jobba på kvällarna. Vilket betyder att Jonathan är med Bodil, och inget annat blir gjort.

Men altså! En bonusdag. Vi sotade och eldade, städade i trädgården och klippte gräset en sista gång, och eldade upp en massa ris som låg kvar nere i hagarna sen vi tog ner träd där i våras. Vi måste slå alla våra marker innan den sista oktober tror jag – vi får gårdsstöd för att hålla hagmarkerna öppna.

IMG_2282

Förra sommaren gick hästar på vår mark, så det var ju snaggat överallt. Vi förstod ju att det skulle växa igen den här sommaren, men som vanligt blir man överrumplad över kraften i naturen! I den här hagen där vi eldade igår har det växt upp en djungel av två meter höga… växter av olika slag. Helt ogenomtränglig.

IMG_2272

Ines sitter alltså inte på marken och sågar utan på en stor sten – kanske en dålig illustration till hur höga växterna är…

IMG_2265

Sen behövde några vila medan jag och Jonathan bar upp vårt svintunga gjutjärnsbadkar från ladan. Nu är badrummet nästan nästan klart – det är bara ett hyllplan som saknas faktiskt. Ska visa det i ett inlägg snart.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *