Nu till praktiken, tycker Bredgårdsfolket

IMG_2146

Imorgon börjar oktober, men fortfarande kommer jag in med mat efter en tur i trägården! Fortfarande hittar jag nya gurkor och mogna tomater i växthuset. Fotfarande värper hönsen – men inte mycket. Tre ägg var en riktigt bra dagsskörd.

Men årets äppelskörd är inte mycket att hurra för. Den är kanske en tredjedel så stor som förra årets, de flesta äpplen har angrepp av olika slag, vissa har ruttnat där de hänger och några är pyttesmå fortfarande. Det ena trädet hade i princip inga äpplen alls. Kanske har det att göra med att träden beskars ganska hårt förra hösten? Eller på den kalla sommaren? Eller på att vi inte gallrade som vi borde gjort? Fast det gjorde vi inte förra året heller. Vi funderar på att köpa en äppelmustare och göra egen must, men jag vet inte om det är värt det när skörden blev så liten…

Den här korgen är för övrigt en sak jag gillar mycket. Den hamnade hemma hos mig efter någon picknick antar jag, för drygt 20 år sen. Den kommer från min kompis Petters mamma. En prydlig liten lapp sitter fastknuten i korgen, på ena sidan står det: ”Nu till praktiken!” och på andra sidan står det: ”tycker Bredgårdsfolket”. En rörande liten hälsning från den gröna vågen på 1970-talet. Känns som att cirkeln är sluten nu när korgen fått flytta med oss hit!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *