Badrumsrenovering dag 1

Jag har längtat så länge efter att börja med badrummet, och idag satte vi äntligen igång. Vi har ägnat dagen åt att riva ut allt.

IMG_8831

I början var allt roligt och lätt. Efter att Jonathan bänt loss perstorpsskivorna högg jag in på spånskivorna.

IMG_8814

Efter ett tag dök murstocken upp!

IMG_8825

Men när vi kom till golvet var det inget kul. Under våtrumsmattan satt gipsskivor fastlimmade i brädgolvet med nåt slags kalasklister. Vi slet och hackade och bände loss små små bitar i taget. Under brädorna: sågspån, småsten, sån där isoleringsull, träflis, allt möjligt. Under det, ytterligare brädor. Under dem: krypgrunden. Stenbumlingar. Coolt!

Och just det, mängder av musbajs såklart. När Jonathan tog ner kåpan runt ventilationsröret som går i taket regnade det musbajs över honom.

Jag tänkte mig att vi skulle hitta lite spännande grejer från förr, åtminstone några gamla tapetlager eller tidningspapper. Men det enda oväntade som dök upp var ett skal till en vinbergssnäcka och en propp.

Efter att ha slitit och svettats i dammet hela dagen var det otroligt skönt att ta en dusch under trädgårdskannan i mörkret ute på verandan. Sen kvällsfika.

IMG_8828

De närmaste två veckorna ska hantverkarna dra om rören, göra om elen, bygga upp allt vi slet ut och sätta våtrumsspärr. Sen ska Jonathan kakla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *