Blåbärsracet

Jag hade en idé om att jag skulle ta en heldag i blåbärsskogen under semestern, ljudbok i lurarna, och plocka flera liter blåbär. Så gott, så nyttigt, och helt gratis. Jag tittade till blåbären någon gång, då var de inte mogna än. Sen var det full fart, plötsligt var semestern slut, och kanske också blåbärssäsongen? Känner mig lite manisk nu när jag kryper runt i blåbärsriset och nappar åt mig de bär som inte torkat än. Men jag har plockat några liter i alla fall!

IMG_9108 Jag styckfryser bären för framtida pajer, smoothies och lyxiga yoghurtskålar under året. Ursäkta att jag är så banal men jag tycker verkligen det är lyxigt att plocka fram sommarens blåbär mitt i vintern!

IMG_9105 Det är också skönt att komma ut i skogen lite – jag märker att jag blir trött och seg av att sitta vid skrivbordet, ovan som jag är efter semestern.

IMG_9097

Bobo är inte heller van vid skrivbordstillvaron – i våras låg hon mest och slaggade när jag satt och jobbade, och kvicknade till när det var dags att gå ut. Men nder semestern har vi varit ute hela dagarna, badat massor och hållt igång, och alltid var det någon som ville leka. Så nu sitter hon mest här på mattan bakom mig och glor uppfordrande för att jag ska dra igång nåt kul.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *