Kategorier
Höns Trädgården

Dagen då vi klippte fram trädgården

IMG_7383 Ines fotade frukostäggen. Sen gick vi ut i trädgården för att tukta grönskan som har frodats där helt ostört eftersom jag har haft så satans mycket att göra och Jonathan inte bryr sig direkt.

IMG_7391Det tog prick hela dagen och kvällen att klippa gräset, gå med trimmern och rensa i rabatter/under bärbuskar. Har även krupit omkring med en sax och klippt där jag inte kommit åt med gräsklipparen.

IMG_7392 Hönsen blev så glada över det nyklippta gräset, och kycklingarna rusar omkring och är fortfarande så söta. Igår ertappade jag för resten Lillsvans och alla kycklingar med att stå och smaska i sig ur ett öppnat ägg!!! Vi vet inte riktigt vad vi ska göra, vi kan ju inte nacka en hel barnfamilj. Istället provar vi att plocka undan äggen så fort hönsen har värpt, och hoppas på att de helt enkelt glömmer bort att ägg är gott.

IMG_7395 Här är trädgården från den oklippta sidan – jag sparade den här hundkex-dungen för den är så somrig och fin. Och för att Bodil brukar bajsa där.

IMG_7403

Plötsligt syns allt så fint när gräset blev kort – titta vilka underbara pionknoppar bland tulpanerna! Snart ssssnart!

2 svar på ”Dagen då vi klippte fram trädgården”

Så duktiga ni är. Det där var ett stort beting! Så trevligt för mig att inse att åkgräsklippare inte är ett måste för alla. Att odla äng på delar av tomten är inte heller dumt.
Fint!

Tack! Jag gillar att gå och dra gräsklipparen, det blir lite träning samtidigt. Och ja, visst är det fint med sommaräng!

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *