Rabarbersaft och äppelblom

IMG_7416 I morse när jag hängde tvätt funderade jag på om grannen slagit på nån fläkt av nåt slag, för det surrade så. Det visade sig att det var bin i vårt enorma äppelträd som står i full blom! Vi har mycket mer blommor i år än förra året, hoppas skörden blir därefter.

IMG_7420Så klyschigt och ointressant med bilder på ett blommande äpelträd, men jag kan inte låta bli, är så förtjust. Det är vackert ju! Nästa sommar är det våra egna bin som pollinerar äppelträden. Det är fan också vackert.

IMG_7430På kvällen gjorde jag rabarbersaft (av rabarber från mammas trädgård, vår är jätteliten och fisig). Snyggaste saften, bubbelgumsrosa! Måste köpa fler flaskor och göra mer. I år ska vi bli självförsörjande på saft!

Jag använde det här enkla receptet:
Skär upp ett kilo rabarber och lägg i en stor kastrull. Häll på 1,5 liter vatten. Koka en kvart – rör inte om, då blir saften grumlig! Sila, ställ tillbaka på spisen, rör ner 4,5 deciliter strösocker och pressa saften av en citron. Tappa upp på desinficerade flaskor. Om du inte ska dricka den snart kan du tillsätta konserveringsmedel innan du buteljerar. Jag använde atamon.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *