Kategorier
Framtidsfantasier Inredning Kaos Livet Renovering

Den stora rockaden

Vårt hem är lite som ett sånt där jobbigt spel där man skjuter runt brickor för att de ska hamna på ett visst sätt, men det finns bara en lucka, så man måste tänka i flera led för att lyckas. Den här sorgliga hörnan – kanske den minst charmiga i hela vårt hem…

IMG_4539… kommer så småningom att bli en välorganiserad superinspirerande pysselhörna. Hyllor på väggen, noga uppmärkta lådor. Fina burkar med pärlor och snören. Pennor i en burk. Limstift och sax på sina särskilda platser, alltid inom räckhåll. Min barndomsdröm! Det är ju till barnen alltså, men också lite lite till mig.

Nåväl. För att detta ska kunna hända måste hyllorna i vardagsrummet bli färdiga så att vi kan packa upp böckerna som står här (och i garderoben, som vi alltså ska slänga ut). Sen ska pysselgrejerna flytta från hörnet intill, där de nu befinner sig. Och när det hörnet har frigjorts ska det ställas en skänk där. Och när den skänken är på plats så kan jag äntligen flytta över tårtfat och vinglas och annat skrymmande från köksskåpen, och frigöra lite plats där.

Ja, sådär håller det ju på. Man blir ju aldrig klar egentligen, man skjuter bara en hög med skräp framför sig från rum till rum. Det är en illusion att man kan ha full ordning i hela huset på en gång.

 

2 svar på ”Den stora rockaden”

Det gäller att fokusera på de hörn där det råder ordning! Lite som instagram – ta en närbild av det fina, inte ta med stöket i periferin.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *