En bubblig vägg

Igår började jag äntligen tapetsera i vardagsrummet, nästan fyra år efter att jag köpte tapeterna! Alltså herregud vad fint det blir, jag är så himla nöjd med tapetvalet. Det bästa är att det känns som att det är gratis eftersom det var så länge sen jag betalade för de svindyra tapeterna, haha.

Väggen mot hallen/smatten under trappen (till vänster på bilden) är en pappspänd timmervägg. Därinne bor möss ibland, och pappspänningen slackar och har flera hål, bland annat efter en fjärrkontrollattack utförd av Ines (riktad mot Sixten, men den träffade väggen…). Den ser helt enkelt förjävlig ut, och den är anledningen till att det tagit så lång tid att komma igång med tapetseringen – jag har helt enkelt inte kunnat bestämma mig för hur jag ska göra med den. Riva allt och sen antingen pappspänna igen eller sätta gipsskivor, spackla och slipa?

Lösningen blev förstås en smidig genväg. Jag lagade hålen genom att klistra pappspänningspapp (eller vad det heter) ovanpå dem, och så spikade jag fast pappen i timmerväggen på några väl valda ställen. Sen tapetserade jag ovanpå. Resultatet blev bubbligt, men tillräckligt fint – man är väl ingen pedant. Som tur är.

Jag gjorde två väggar igår, sen blev det sent och tapetklistret tog slut. Inatt överrumplades jag av en extremt irriterande förkylning, vi får se om jag rycker upp mig och gör klart idag.

Så glad att det här äntligen händer! Det kommer att bli så FINT här till jul! HURRA!

2 thoughts on “En bubblig vägg

  1. Bra jobbat att fixa med väggarna! Och så fint det är med mönstrade tapeter. Jag MÅSTE se till att ha det när (om) vi har byggt ut som vi planerar att göra. Jag har aldrig vantrivts med väggarna i vitt, lite beige samt ett kallgrönt sovrum, men jag ska banne mig ha tapeter i minst ett par rum sedan. Även om jag inte lär sätta upp dem själv…

    1. Samma här, led inte alls av de vita väggarna, men JÄKLAR vad snyggt det blev! Ska visa bilder snart. Vad lyxigt att bygga ut 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *