Kategorier
Livet

En grej som faktiskt känns lite syndig…

… är att kolla på tv på morgonen. Jag vet, massor av människor gör det. Men jag är född på 70-talet och tv är något fult och läsa är något fint, därför läser jag DN på morgonen när jag äter frukost. Fast idag när jag hade ställt klockan på sex för att skriva färdigt ett jobb lyxade jag med frukost i tv-soffan efteråt medan solen gick upp därute. Det är inte många minuter mellan bilderna, men vilken skillnad i ljuset!

I vardagsrummet är allt huller om buller eftersom vi flyttat på sofforna så att Bodil inte kan hoppa upp i dem med sitt skadade ben. Det här slumpmässiga stillebenet blev ju riktigt fint!

Tända ljus gäller fortfarande såklart, morgon och kväll! Här ser ni den ena soffan uppställd mot väggen. Med ett snyggt hål i botten. Hade man innekatt skulle den krypa in där och aldrig komma ut.

Och här sprakar det såklart. Vi har räknat fel på veden i år, och kakelugnsveden räcker bara några veckor till. Så det gäller att passa på och njuta.

När jag gjorde frukost gick solen upp bakom magasinet och cykelstallet. Vilken vacker himmel! Fördelen med vintern är att man får uppleva soluppgången. Sällan man ser den på sommaren ju.

Och till frukost: hembakt bröd med gårdens pålägg – ägg, skinka och leverpastej. Nästa år när vi har en ko blir det eget smör och egen ost också. Hehe, skojar. Eller?

Ingen tråkig morgonsoffa, jag kollade på Mandelmanns! Här sätter herr Mandelmann (eller Skrattejöns som Jonas kallar honom) av efter kossorna som var på rymmen. Spännande avsnitt!

När jag gick ut till djuren hade solen gått upp. Elva minus var det, det gnistrade, knarrade och rykte (?). Här skymtar ena grannens häst bakom andra grannens trädgård.

Vårt vackra hus inramat av snö. Älskar det så mycket, men varje gång jag ser det i ”helfigur” tänker jag på vilket smycke en glasveranda skulle bli här på framsidan, istället för den fula utbyggnaden med balkong och det anskrämliga (men praktiska) trädäcket.

Och när jag kom in hade jag fått fräknar! Tack för det solen!

Idag ska jag planera lite jobb, baka bröd och fylla i stalljournalen för fåren och grisarna. Och göra semlor! Hög tid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *