Kategorier
Trädkoja

En koja tar form

IMG_8928Nu är vi nästan klara med kojan till själva trädkojan, eller hur man ska säga. Vi har byggt ett regelverk i 2″2 och klätt med OSB-skivor.

IMG_8931

Eftersom hela anordningen hänger i vajrar istället för att stå på ben eller stöttor så behövde vi bygga en specialare för vajern som går tvärsigenom taket (och hela kojan).

IMG_8935Ines och Jonathan provar ut den perfekta fönsterhöjden. Det måste vara tillräckligt lågt för att man ska kunna spana bra, men också tillräckligt högt för att man ska kunna sitta på golvet och gömma sig. 

IMG_8953På taket häftar vi fast en presenning som legat och skräpat någonstans.

IMG_8958 Barnen hjälpte till att bygga, de var så glada och peppade; ”jag vill bära något tyngre, vad kan jag göra nu, ska jag hämta flera skruvar, jag fyller på vattenflaskan!” Helt magiskt.

IMG_8957Nu ser det ut som ett riktigt hus! Fönster och dörr ska på plats, och så ska vi måla utsidan och insidan, bygga ett räcke och fixa det sista med stegen.

IMG_8966Sent på kvällen när hela taket var på plats hade vi taklagsfest. Sixten hade valt pommac (”barnchampagne”) och kakor till tillställningen.

IMG_8970Det var så mysigt att sitta därinne! Det kliar i fingrarna att få pynta och göra fint, men det är ju faktiskt barnens crib och inte mitt.

Ett svar på ”En koja tar form”

Nej men vad fint! Och kul när barnen kan hjälpa till och inte ”stjälpa till” som det mest blir med 1- och 3-åringen här hemma, haha. Ser fram emot att kunna ha med barnen mer utan att behöva passa dem hela tiden. Vilket fint bygge!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *