En ny fårhage

Obs! Bajskänsliga kan börja läsa under bilden istället!

Våra får har alltså troligen fått någon slags parasit. De är helt enkelt jävligt lösa i magen, inga fårpluttar där inte. Bajset har fastnat i deras ull och gett dem stora bajskockor på bakdelarna, som nu är allmänt snuskiga. Så vi måste fånga in dem, raka av dem den bajsiga ullen, ge dem maskmedel och sen släppa ut dem på en annan plats, där det inte finns parasiter. Så mitt i före-semestern-kaoset fick vi börja stängsla en hage, den här:

IMG_7725 (Resumé för bajskänsliga: av onämnbara skäl måste vi byta hage till fåren.)

Eftersom förra ägarna hade hästar är delar av vår mark fortfarande stängslad. Vi flyttar bara trådarna till elstängslet så att de passar får istället – fiffigt. Men det är inte så bara ändå. Till exempel har jag stått med slägga och bankat ner stolp idag… Känner redan nu att jag kommer att få en duktig träningsvärk i ryggen imorgon.

IMG_7731

En mycket bra sak är att den här hagen ligger mycket närmare oss än den gamla hagen, så vi kommer kunna vara hos fåren mycket mer och de kommer bli tama snabbare.

Istället får grannens kor (som inte är så känsliga för parasiter) gå i den gamla hagen och fortsätta SLU-projektet om bete i poppelskogar.

IMG_7762Bodil har lekt med barnen, nosat runt och haft det mysigt, och legat och slaggat lite i gräset. Barnen har haft en orkester och trummat med elisolatorer på vår gamla traktor.

IMG_7718Imorgon måste vi lura fåren att det inte är någon fara alls att gå in mellan grindarna vi har ställt upp i hagen hos dem och käka vete ur hinken. En vacker dag – på måndag – stänger vi om dem och så är de fast.

2 thoughts on “En ny fårhage

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *