Stick, höns!

IMG_7664
Hönssäkrat blåbärstry. Förra året nöp hönsen vartenda bär innan vi hann smaka – och vi som var så nyfikna!

Alltså hönsajävlarna äter ju upp allt i sin väg, eller så sandbadar de och ställer till det. Vi har diskuterat under våren hur vi ska göra med hönsen och odlingarna. Mitt förslag var att stängsla in tomten och låta hönsen gå där, och så flytta bärbuskarna, så skulle allt annat få vara ifred. Men Jonathans linje, att stängsla in odlingarna (och bärbuskarna, men de flyttar vi i höst eller när man nu ska flytta bärbuskar), vann till slut.

Så nu har vi (Jonathan) stängslat runt trädgårdslandet och byggt grindar och allt. Bara det att de jävlarna hittar nya sätt att ta sig in hela tiden. Kryper de inte under så flaxar de över. Den här sängen nedan är extra drabbad, här har jag sått om tre gånger på grund av att hönsen varit där och sabbat. Av någon anledning gillar de att gå och sprätta just där, så att fliset och jorden rörs ihop. Senast igår sådde jag igen, och så GLÖMDE jag att stänga grinden?!? Så när jag kom ut idag såg det ut såhär igen. Men nu får det vara. Kanske kommer det upp lite grönkål och ringblommor huller om buller, eller inget alls.

IMG_7666

2 thoughts on “Stick, höns!

  1. Eländes höns, våra är ganska väluppfostrade, de håller sig borta från odlingslandet. Lammen däremot! De äter upp alla rosenknoppar, tulpanblommor, klematis, ja allt som skulle bli fint. Lugnet lägger sig när de går på bete en bit ifrån trädgården, men sen skall de tillbaka och beta i hagen närmast huset igen…

    1. Ojdå! Ja vi har två jordgubbsland i det som ska bli fårens vinterhage, vi får nog stängsla in dem ordentligt…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *