Färdigmålat

Jag kan knappt tro att jag skriver detta, men: nu är fönstren färdiga! Jag har skrapat, kittat och målat 20 fönster (varav hälften var dubbelkopplade, så då får man väl räkna 30 fönster?) och tre dörrar. Två somrar tog det. Nu är det så FINT, jag bara går runt och myser och kan inte stirra mig mätt på mitt eget hus.

Såhär såg det ut innan:

Vitt. Är inte vitt den tråkigaste färgen? Så himla sällan jag vill ha något vitt. Utom på vintern… Men! Jag tycker verkligen att det kromoxidgröna förhöjde så himla mycket! Till och med den vita fasaden blev lite gräddigare och mjukare – fast på just de här bilderna ser det tvärtom ut pga ljuset, årstiden eller nåt.

Lägg också märke till ”spröjsen” på fönstren på den lilla utbyggnaden – vi köpte helt enkelt en smyglist, sågade till, limmade på och målade. På nära håll ser man förstås att det är fusk (fast jag försökte skarva med fönsterkitt innan jag målade), men det är i alla fall så mycket bättre än innan!

(Egentligen har vi ju tänkt att vi ska ha en glasveranda istället för den där utbyggnaden, och så ska vi riva det hemska trädäcket. Men det blir i nästa liv…)

2 thoughts on “Färdigmålat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *