Gräsklipparmani

Idag fick jag ett ryck och gick loss med gräsklipparen både här och där. Klippte hela trädgården och hela odlings-ängen eller vad man ska kalla den. Detta ger mig en djup tillfredsställelse! Åh så härligt det känns. Är helt slut i kroppen nu efter att ha släpat omkring gräsklipparen på den knöliga marken där nere.

I år har jag hunnit med odlingarna ganska bra tycker jag. Ogräset har inte tagit över helt, och inget har legat och ruttnat i väntan på att skördas. Grönkålen blev uppäten, men annars har det mesta växt fint.

På bilden ovan syns odlingslanden till vänster, de har en sarg runt sig som tidigare haft ett snigelstängsel. Hitom odlingarna syns en ”låda” av bakar, där bakom står tre vattentunnor med regnvatten. I år har vi knappt behövt vattna alls, bara några gånger på försommaren. Mellan tunnorna och vägen syns några stolpar och en del kvastar sticka upp – det är våra helt misslyckade hallonbuskar. Ska sätta nya i trädgården till nästa säsong.

Till höger om trädgårdslandet är bärbuskarna. Vi har röda och svarta vinbär och blåbärstry. Ingen vidare utdelning på bären dock, undrar vad vi gör för fel? Jag har gödslat med djupströbädd som också skyddar mot ogräs tänker jag.

Och apropå djupströbädd, till höger om raden med bärbuskar har jag gjort en limpa av djupströbädd där jag satte halloweenpumpor, som nu börjar bli stora och fina.

Hitom pumpalimpan står gräsklipparen som fick soppatorsk, och hitom den ett rött litet ”hus” som rymde två bisamhällen förra året. Båda dog i vintras, och nu vet vi inte riktigt vad vi ska ha huset till.

Längst till höger i bild syns en stump av vårt avloppsväxthus, där vi odlar tomat, gurka, basilika och sparris (!).

Och just det, längst bort på andra sidan vägen är bagghagen och baggarnas gulliga lilla hus. Och grannens rasade staket.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *