Vattenuppsamlingssystemet

Om det varit jag som ansvarat för uppsamlingen av vatten till odlingarna hade jag nog ställt ut en tunna och väntat på regnet, och sedan skopat upp vatten ur tnnan med vattenkannan. Men nu är det Jonathan som har designat vårt vattenuppsamlingssystem, och då blir det såhär bra:

Här borta på gaveln till magasinet står en tunna och samlar allt regnvatten från taket. Gud vad mycket vatten det blir på ett tak! När tunnan är full rinner vattnet vidare genom en nedgrävd slang till…

… de här tre tunnorna, som står vid trädgårdslandet. I botten på dem finns en slang med en kulventil där man fyller på kannorna. Kannorna blir fulla på några sekunder och det är två meter att bära till trädgårdslandet. Så smart! Så effektivt! Så typiskt Jonathan!

6 thoughts on “Vattenuppsamlingssystemet

  1. En redigt smart kille du har ?

    Ja här där vi bor finns det en stor äng med blandad växtlighet. Det är en tjej som har gård några mil härifrån som har sina får på sommarbete här. Så jäkla mysigt asså. Och som jag sa är lammen så kelsjuka i år så man nästan smäller av.

    Ville bara säga ännu en gång, att din blogg är så himla rolig att läsa och man blir så glad varje gång du uppdaterar den.

  2. Wow! Sjukt imponerande. Alltså, precis det där – Jonathans uppfinningsrikedom och skills gör att jag själv är tveksam på att göra samma resa som ni gjort. Jag förstår att man lär sig massa saker under tiden, och jag är inte direkt ohändig. Men jag är verkligen inte HÄNDIG och inte särskilt påhittig. Och det känns ju som att man måste vara för att bo som ni bor (om man inte är miljonär och kan köpa sig fri från alla utmaningar och problem och saker som behöver lösas).

    Har ni alltid varit sådär fixiga och trixiga eller har ni blivit det av att saker m å s t e lösas? (Och visst, jag förstår att man kan lära sig…. bygga ett staket. Men bygga ett vattenupsamlingssystem är ändå en annan liga).

    1. Ja precis så är det – det är tack vare Jonathans påhittighet, händighet och enorma arbetskapacitet som saker och ting funkar här på gården. Utan det skulle inte mycket hända. Jag är som du, inte ohändig men inte direkt händig, men sen vi flyttade hit har jag lärt mig enormt mycket och jag drar absolut mitt strå till stacken. Men det är han som är motorn i det mesta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *