Kategorier
Återbruk Gnäll Katastrofer av mindre eller större omfattning

Fint eller funktionellt

IMG_5044

Såhär såg Jonathans varmbänk ut innan jag började klaga och tvingade honom att bygga en front av plankor. Grejen är att fronten inte alls behövdes, det bara störde mig så mycket att vi hade en stor hög som ser ut som skräphögen Matilda utanför fönstret. Jonathan, som alltid tänker funktion i första hand, tyckte det var jättebra som det var. Sen menade han att det också såg snyggt och ”organiskt” ut, men det sa han nog för att slippa bygga fronten.

Den här diskussionen har vi varje gång vi ska bygga något; snyggt vs funktionellt. Jonathan blir vansinnig på opraktiska saker, och är de dessutom opraktiska för att de försöker vara fina, då ser han rött! Jag däremot stör mig väldigt mycket på fula saker (exempelvis organiska högar med duschväggar ovanpå), och tycker i och för sig att det är jobbigt med opraktiska saker, men fulhet stör mig mycket mer än opraktiskhet.

Andra saker som ofta leder till tjafs är att jag inte riktigt fattar hur han menar när han förklarar hur han ska bygga, inte riktigt orkar lyssna, och blir irriterad mitt i för att han bygger något jättekonstigt. Inte så trevligt kanske. Han får börja rita teckningar (inte ritningar alltså utan teckningar) av hur det kommer att bli så att jag kan gnälla i förväg.

Edit: Ju mer jag tittar på den här bilden desto mer tycker jag att det ser ut som en död, uppfläkt mammut. Med lock…

3 svar på ”Fint eller funktionellt”

Haha, jag förstår er båda! Kan han inte ha en fuldel lite längre bort från huset där han får göra hur fult han vill? Om det blir opraktiskt läge kanske motivationen att bygga snyggare ökar? 🙂 Teckningar är också bra, vi ritar alltid teckningar! Men vi har nog lite tur med att vi har ganska så lika sinne för på praktikalitet och estetik..

O jo, utom synhåll för mig får han bygga hur fult han vill! Har tex inte haft synpunkter på hans jakttorn ute i skogen 🙂

Det låter mysigt att rita och planera ihop. Jag borde engagera mig mer.

Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *