Fler strängar på min lyra!

En skön sak med att förändra sin livssituation är att man måste anpassa sig och lära sig nya saker – utvecklas alltså.  För ett drygt år sen skrev jag ett inlägg om saker jag är oroande ointresserad av. Tänkte på det härom dan när jag gick runt här och pratade med hönsen som en annan idiot.  Listan har trots allt modifierats en del.

DSC00464
Siktade på tupparna här, men såklart photobombade Hulken som vanligt.

Djuren. Nej, jag har inte blivit en veganhippie som jämställer djur med människor och har hönsen i tv-soffan. Men en del djur har visat sig mer intressanta än jag trodde trots allt! Katterna tycker jag mycket om, lyfter gärna upp dem och gosar med dem när vi möts på gårdsplanen. Hönsen är jättekul såklart, och just nu känner jag mig väldigt förväntansfull inför att få små fjuniga kycklingar i vår. Det är trevligt att sitta och titta på de knäppa hönsen när de vimsar runt, de gör liksom alltid något kul eller korkat. Dessutom har tanken på att skaffa får slagit rot. Helt klart en glidning på området djur alltså!

Odlandet. Det är Jonathan som är odlingsentusiasten. Men jag kämpar på, och i år tänker jag vara betydligt mer delaktig än förra året. Jag jobbar med att anlägga det nya trädgårdslandet, jag är med och planerar, och jag har beställt en massa fröer. Sen måste jag säga att det faktiskt inte direkt kliar i fingrarna att börja förså – jag har alltid ett motstånd mot att ge mig in på områden jag inte behärskar. Men gott hopp om bätting här!

Hantverk. Här handlar det ju så mycket om självförtroende. Efter att ha lagt om ladutaket (det var jag som utförde det mesta av jobbet även om J var projektledaren) och slipat golvet i vardagsrummet (det projektet roddade jag i princip helt själv i alla fall) känner jag mig som en mycket coolare person när det gäller detta. Nästa projekt är att tapetsera i vardagsrummet och måla i gästrummet. Och till sommaren ska jag renovera fönster. Allt detta känns överkomligt! Jag kommer inte att bli finsnickare eller ens särsklit avancerad någonsin pga bristande intresse och tålamod, men jag har i alla fall inte tummen mitt i handen.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *