Inne i avloppsväxthuset

DSC00483

Jag har fått önskemål från flera om att skiva mer om Jonathans avloppsväxthus, men det händer inte mycket där just nu, innan vi har planterat ut nåt. Jonathan har byggt dörrar så katterna går inte in och kissar längre i alla fall. Och så blir det varmare, vilket förstås är hela poängen!DSC00485Och så har han byggt ett litet klimatskal – plastlådan till höger här – och lagt in en termometer. Det visade sig att temperaturen i växthuset går ner till någon enstaka plusgrad, men det är ändå fyra grader hela natten inne i plastlådan. Vi har en tanke om att vi ska skola om tomatplantorna genom att helt enkelt plantera ut dem och låta dem vara under lådan i några veckor. Kan det funka?

Vi kommer ha gurka längs ena sidan och tomater längs den andra. Och det är väl det tror jag? Vi odlade chilli förra året, men i ärlighetens namn äter vi nästan ingen chilli i vår svennefamilj. Försökte oss också på någon slags kiwi som inte blev nåt. Kanske köper vi någon spännande exotisk planta och ställer in sen… Jonathan odlar sin tobak i det andra växthuset.

Min fantasi sysslar annars mer med vårt riktiga växthus, det som vi ska bygga sen. Där vi ska dricka te på hösten när det regnar och äta middag på våren när kvällarna är ljusa men kyliga. Det kommer ju att se ut mer såhär:

li_kasvihuone2

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *