Flugor! Hjälp!

Alltså jag vet inte mycket om livet på landet, men det här kan inte vara normalt. Flugsituationen just nu liknar Egyptens gräshoppor. I mitt arbetsrum och i övre hallen där filmen är tagen (höj volymen så hör du surret!) är det helt svart på fönstren. Har just genomfört en utrotningsaktion i arbetsrummet, men hela tiden dyker det upp nya flugor.

Varför är just dessa två platser drabbade? Kommer flugorna utifrån, från nån slags flugkläckningsställe under taket, eller finns de här inne och dras till just dessa platser?

Vad ska vi göra? Jag fantiserar om något att spreja på dem så att de dör som flugor, om uttrycket tillåts – men finns det nåt som dödar flugor utan att döda miljön och människan?

Husmorsknep, någon?

Edit: noterar nu en svärm utanför fönstret som vill ta sig in. jag kanske ska undersöka hängrännorna och se om det ligger nåt guck där…?

2 thoughts on “Flugor! Hjälp!

  1. Den där naturen alltså. Jag har krigat mot myror (inne) sedan i april. Det började lite snällt med kanel men nu har jag spårat helt och funderar på att åka till ett land med mindre strikta regler kring kemikalier och gå bananas. Du kan få följa med?

    1. I Riga har jag sett små bås, typ som korvkiosker, där de säljer skadedjursbekämpningsmedel – en kryssning kanske?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *