Första året i huset

IMG_8620… får illustreras av lilla toan, det enda rum som känns helt färdigt (typ – toalocket är nu bytt mot ett svart).

Det var så skönt att flytta in i ett hus som ändå var i okej skick. Naturligtvis inte som vi ville ha det, och visst finns det en miljon grejer att göra och fixa, men vi behövde inte börja med att bryta upp köksgolvet eller så.

Under året vi har bott här har vi:

Tagit bort en vägg i arbetsrummet. Förra ägarna hade delat av rummet så att det inte skulle vara ett genomgångsrum, och istället gjort en smal korridor mellan hallen och vårt sovrum, där vedspisen står. Mycket märklig lösning, även om man förstår syftet. Det blev jättestor skillnad såklart efter att vi tagit bort väggen! Jag älskar mitt arbetsrum, vedspisen och utsikten genom fönstret.

Renoverat badrummet. Nästan helt klart. Jag har inte visat några efter-bilder eftersom badkaret inte är på plats, dörren inte är färdigmålad, krokar inte är uppsatta… det känns roligare att visa när det är helt klart. Men det är otroligt fint! Älskar golvvärmen, älskar takduschen, det stora handfatet på pelare… Ska bli kul att visa så småningom!

Tapetserat lilla toan (se ovan). Jag vet inte riktigt varför jag blev så besatt av att göra det minst viktiga projektet först. Kanske för att det kändes hanterbart, det var inte övermäktigt och det gav en skön känsla att ha ett utrymme i huset som jag var helt nöjd med, även om det bara var muggen.

Fixat i hallen. Jonathan byggde en bänk under fönstret och satte upp två nya hatthyllor, en till oss och en till barnen. Jag köpte korgar och organiserade allt så fint. Naturligtvis är det alltid kaos ändå, men ändå finare och mer praktiskt än förut.

Utöver det har vi ju gjort en massa småförbättringar, satt upp hyllor och lampor, sotat skorstenen och såna saker.

Närmast på tur står vardagsrummet – som jag i höstas kallade ”vinterns projekt”, haha! Jag ska slipa golvt och tapetsera, och Jonathan ska platsbygga bokhyllor och vitrinskåp. Och så måste vi fixa bra belysning därinne, det rummet är jättemörkt. Innan jul ska vi i alla fall vara klara! Fantiserar redan om hur fint det kommer vara när det är julpyntat.

Vidare vill jag bygga om köket på sikt – det är inget direkt fel på det, men det är slitet och lite sunkigt. Kylskåpet är gammalt och inte tiptop, detsamma gäller spisen. Vill ha nya köksskåp, stor kyl, ny spis, en marmorskiva under fönstret som arbetsbänk (fantasi, det kommer vi inte ha råd med), röd/grårutig linoleummatta (om det går att lägga in, golvet är så ojämnt). Och så vore det underbart om det gick att få in vedspisen som vi hämtade på en bortskänkesannons på Blocket – en sån där vit emaljerad spis, från 40-talet gissar jag, det skulle bli så fint och mysigt att elda i köket kalla vintermorgnar! Men murstocken ligger lite knepigt till, får se om det går att lösa.

Sen beöver vi dra om elen i hela huset och lägga om taket, och jag skulle vilja tapetsera alla väggar och slipa alla golv… Ja, och en massa andra saker. Men det känns faktiskt bara härligt och inte alls betungande att ha allt detta framför sig, vi gillar ju projekt.

 

3 thoughts on “Första året i huset

  1. Vad roligt att renovera och pyssla i huset. Har själv köpt ett tillbyggt torp för 2 år sedan med min familj och vi har målat,tapetserat,målat golv och tak inne samt målat hela huset utvändigt,kan tillägga att min man är målare. Men framför allt är det roligt att ha projekt att göra framöver som du säger. Följer din blogg och tycker den är rolig och inspererande.ha det gott!

    1. Vad lyxigt att vara gift med en målare! Måla och tapetsera är ju helt kart roligast – snabbt synligt resultat är min melodi!
      Kul att du läser 🙂

  2. Men du. Varför har du innetoan kvar?känns det inte lite sjukt att spola bort skit med rent vatten? Bygg ett rejält utedass istället samt få lite bra jordförbättring på köpet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *